Haukivuori – keskellä kauneinta etelä-savolaista luontoa

Haukivuoren pitäjä sijaitsee Etelä-Savossa, noin 40 km Mikkelistä pohjoiseen. Haukivuori liitettiin Mikkelin kaupunkiin vuoden 2007 alussa. Pitäjä on tunnettu muun muassa Kyyvedestä, joka on kalarikas ja kuuluisa kuhistaan. Tapahtumatarjonta on vilkasta, päätapahtumia ovat muun muassa Suolentiksen MM-kisat, Markkinat, Hauki Rocks sekä Joulumessut.

Haukivuorella on savolaisella vaatimattomuudellakin rehellisesti sanottuna ”Suomen paras yhtenäiskoulu”. Koulu valmistui muutama vuosi sitten.
Uusi lähes sata paikkainen päiväkoti valmistui  marraskuussa 2019. Myös kirjasto, hyvinvointiasema ja Haukivuoritalo palvelevat asukkaita.

Urheilu- ja liikuntaharrastuspaikat ovat pitäjässä todella hyvää luokkaa. Hauki-Hallin liikunta- ja kuntosali, urheilukenttä Kiitola sekä hiihto- ja kuntoradat ja Frisbee golf radat ovat kaikkien käytettävissä joko ilmaiseksi tai kohtuullisilla käyttömaksuilla.

Pitäjän asioita kehittää ja ylläpitää aluejohtokunta. Kyläyhdistys Haukivuorelaiset ry huolehtii tapahtumatarjonnasta.

Oletko kiinnostunut tulemaan asumaan Etelä-Savoon tai etsitkö paikkaa vapaa-ajan asunnolle?

Ota yhteyttä, niin järjestämme teille treffit ja esittelemme paikat! Lue lisää täältä.


Historiaa

Rautatie on vaikuttanut merkittävästi Haukivuoren historiaan. Haukivuori oli liikenteellisesti lähes eristyksissä ennen rautatien valmistumista. Se mahdollisti sahan ja kaupan sijoittumisen paikkakunnalle ja sitä myötä Asemankylän kasvun. Rautatien vaikutuksesta kulkuyhteydet parantuivat, joka edesauttoi myös muuttovirtoja Haukivuorelta 1900-luvun alussa. Sahan, metsäteollisuuden kasvun ja rautatien työllistävä vaikutus oli suuri aina 1960–70 luvulle saakka.

Lähde: Elämää Kyyveden kahta puolen, Haukivuoren historia

Haukivuoresta Wikipediassa