Tälle sivulle päivitetään tietoa haukivuorelaisista kuntavaaliehdokkaista. Mikäli olet haukivuorelainen kuntavaaliehdokas ja tahdot nimesi tälle sivulle, ilmoita puolueesi ja vaaliteemasi osoitteeseen minna.saloviin(at)haukivuori.fi.Tarja Gråsten-Tarkiainen, 61, Herastuomari, Venäjä-ekspertti
Kokoomus / Mikkelin Kokoomus Ry:n hallituksen jäsen

Minulle linjakkaan päätöksenteon johtotähtinä ovat kohtuus, kaukonäköisyys, kansainvälisyys. Mielestäni jokainen ihminen on oman elämänsä toimitusjohtaja. Tuo tehtävä kannattaa hoitaa mahdollisimman hyvin kaikissa elämän tilanteissa ihmisten ja ympärillämme olevan luonnon keskellä.

Olen Hymytyttö vuosimallia 1968. Asemankylän kansakoulussa, ensimmäisen luokan kevätjuhlassa sertifioitu hymyni tulee sydämestä, joka on oikealla. Hymy on ollut kantava voimavarani elämän eri käänteissä ja kohtaamisissa kotimaassa ja ulkomailla. Vankka johtajakokemus, valtakunnallinen järjestötyö ikääntyvien ihmisten parissa, opiskelu- ja työkokemukset ulkomailla antavat hyvän pohjan päätöksenteolle luottamustehtävissä.

Perheen ja työnteon lisäksi hurmioidun hyvistä tarinoista, kirjoista, historiasta, taiteesta ja sielukkaista, vanhoista rakennuksista. Minut tavoittaa, kasvokkain ja kohdakkain, kotioloissamme Itätien pappilassa Haukivuoressa ja työssäni Jalkaväkimuseossa Jääkärinkadulla Mikkelissä. Kohtaamisiin.


Eveliina Naumanen, 41
SDP/Haukivuoren Työväenyhdistys ry

Olen kahden alakouluikäisen lapsen äiti ja asun perheeni kanssa Mikkelin Haukivuorella.

Vaikuttamista olen tehnyt järjestötoiminnassa jo vuosien ajan, ja hallitustyöskentely järjestöissä on hyvin tuttua. Olen ollut aktiivisesti mukana mm. MLL:n ja Marttojen paikallisyhdistyksissä. Noin 4 vuotta olen ollut mukana Haukivuoren aluejohtokunnassa, joka on kaupunginorganisaation paikallinen osallisuusjaos. Kehitämme alueemme elinvoimaa ja tunnettuutta, sekä luomme alueestamme houkuttelevan osan Mikkeliä. Mielestäni Mikkelin vahvuudet ovat elävän keskustaajaman lisäksi näissä vireissä maakuntapitäjissä, joissa perheet voivat elää turvallista ja luonnonläheistä arkea.

Haluan vaikuttaa siihen, että Mikkelin vahvuudet tunnustetaan ja tehdä työtä sen eteen, että koko Mikkeli säilyy elinvoimaisena ja houkuttelevana asuinpaikkana.

Linkki Facebook -ehdokassivulleni


Riikka Nikulainen, 44
Keskusta

Olen Riikka Nikulainen 44-vuotias perheenäiti Haukivuorelta. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja 10-vuotias poika. Pidämme omakotitalo asumisesta vireässä ja turvallisessa Haukivuoren asemankylän taajamassa. Kesäisin vietämme paljon aikaa mökillämme Moilalassa.

Työskentelen essotessa ja kuljen arkipäivisin Mikkelissä
töissä. Toimin puhtauspalveluesimiehenä ja vastaan laitoshuoltajien työstä sekä
siivouksen laadusta, – ja toteutuksesta. Työni on haastavaa ja lisää haastetta
on tullut koronan myötä.

Minulle tärkeitä asioita ovat:
– Oma perhe
– Pienen pitäjän peruspalvelujen säilyttäminen vähintään nykymuotoisena
– Uusittu koulu sekä uusi päiväkoti
– Pienyrittäjien rohkeus luoda uutta.
– Lasten ja nuorten harrastustoiminta